Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Likovni program
Književni i tribinski
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner  • ŠKM banda (Štefan Kovač Marko banda, SLO)
  • Trio Sveti
  • TRANSFORMACIJE tradicionalno-moderno Katarina Lončarević i Jelena Ruvidić
  • Ispod vode - iznad vode / Ljudska figura u pokretu - Milica Jakšić


ŠKM banda (Štefan Kovač Marko banda, SLO)
02.08.2016 | SKC

Prekmurski kvartet ŠKM Banda, originalno iz gradića Beltinci, jedan je od originalnijih bendova koji su izrasli na slovenačkom muzičkom području u poslednjoj deceniji.Nastali 2003 godine, dobili su ime po lokalnom partizanskom junaku Štefanu Kovaču Marku i prilično brzo postaju važan deo “lokalne” scene. Njihova muzika može se opisati kao instrumentalni post rok sa uticajima džeza, folka i nojza, dinamična je, vesela, poskočna ali u isto vreme i sramežljiva, melanholična. U više od deset godina postojanja, bend je odsvirao preko 200 koncerata uključujući nekoliko turneja po Balkanu, Češkoj, Nemačkoj itd.


Detalji
Trio Sveti
28.07.2016 | SKC

Zahvaljujući Ambasadi SAD i u saradnji sa Američkim kutkom u Kragujevcu, 28. jula na letnjoj sceni SKC Kragujevac nastupiće Trio Sveti koji čine Marko Đorđević (bubnjevi), Vasil Hadžimanov (klavijature), Branko Trijić (gitara).  Markov projekat “Sveti” postoji već više od jedne decenije. Može se opisati kao kombinacija džez muzike sa motivima  Balkana, sa tragom zapadnjačkog uticaja.Radionica koju će voditi Marko Đorđević biće održana istog dana u Američkom kutku a koncert na letnjoj sceni Studentskog kulturnog centra počinje u 21h.

Detalji
Barka Dilo
22.07.2016 | SKC

Barka Dilo traži svoju inspiraciju u francuskoj šansoni, pridaje veliki značaj rečima (na francuskom, srpskom, engleskom) i traženju poletnih ili melanholičnih melodija. Neodoljivi prizvuk Francuske, brzi balkanski ritmovi i energija benda uvlače publiku u svet Barke Dilo : svet putovanja, poznatih i nepoznatih lica, evropskih gradova, mora, dokova, lutalica, zadimljenih bistroa.

Detalji
TRANSFORMACIJE tradicionalno-moderno Katarina Lončarević i Jelena Ruvidić
12.07.2016 | Galerija SKC

Izložba Transformacije, tradicionalno-moderno, autorki Katarine Lončarević i Jelene Ruvidić  biće otvorena u Galeriji SKC u utorak, 12. jula 2016. u 20h. Izložbu će otvoriti prof. dr Slavica Đukić Dejanović. Publika će izložbu moći da pogleda do 15. avgusta 2016.

Detalji
Ispod vode - iznad vode / Ljudska figura u pokretu - Milica Jakšić
05.07.2016 | KONTAKT Galerija SKC

KONTAKT Galerija SKC Ispod vode - iznad vode / Ljudska figura u pokretu - Milica Jakšić, utorak, 5. jul 2016. u 20h.
Izložba Ispod vode - iznad vode / Ljudska figura u pokretu, autorke Milice Jakšić biće otvorena u KONTAKT Galeriji SKC u utorak 5. jula 2016. godine u 20 h. Publika će izložbu moći da pogleda do 29. jula 2016.


Detalji
DOBAR GLAS
21.06.2016 | Galerija SKC

GALERIJA SKC KRAGUJEVAC Izložba plakata studenata katedre za Grafički dizajn FILUM-a, pod nazivom  DOBAR GLAS, biće otvorena u Galeriji SKC u utorak, 21. juna 2016. u 20h. Izložbu će otvoriti Slobodan Štetić, red. profesor. Publika će izložbu moći da pogleda do 10. jula 2016.


Detalji
Zbirka pesama Aleksandra Milankovića
31.12.2016 | SKC

Naše prvo elektronsko izdanje. Skidajte, čitajte.

Detalji
"Ne veruj rečima" Jelene Milenković Mladenović
20.07.2016 | Kutija Šibica

Roman "Ne veruj rečima" Jelene Milenkovič Mladenović biće predstavljen u sredu, 20. jula u 19 sati u Kutiji šibica SKC.

Detalji
"Politički film - vrelo leto u Kragujevcu"
15.07.2016 | Kutija Šibica

"Vrelo leto u Kragujevcu" je podnaslov ciklusa političkih filmova o kojima će biti reči dok većina drugih institucija kulture ne radi. U toku jula biće razgovora o dva filma - "Wasted youth" i "Krvava nedelja". Prvi od njih na redu je već u petak, 15. jula u 19 sati u Kutiji šibica SKC.

Detalji

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner