Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Likovni program
Književni i tribinski
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner  • Konkurs za PRVI CD
  • Hidden - Boris Burić
  • ŠKLBU - Škola bubnjeva
  • DRUGA NAJVAŽNIJA STVAR – Mića Stajčić


Konkurs za PRVI CD
31.05.2017 | SKC

Studentski kulturni centar Kragujevac raspisuje konkurs za izdavanje prvog albuma autorskim bendovima ili pojedincu. Uslov je da autori nemaju zvanično izdanje u svom prethodnom radu. Prednost imaju autori iz Kragujevca. SKC ovim projektom želi da finansira štampanje kompakt diska, omota i eventualnog propratnog materijala (bukleta i slično) za umetnika, pojedinca ili ansambl i da obezbedi medijsku i koncertnu promociju izdanja.Konkurs počinje 10.04. i traje do 01.juna 2017.godine.

Detalji
SEINE
25.05.2017 | KONTAKT Galerija SKC

SEINE
Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitarista noise-pop grupe Vlasta Popić. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. 


Detalji
ŠKLBU - Škola bubnjeva
22.05.2017 | Kutija Šibica

U toku je prijem novih članova u školu bubnjeva Saše Rankovića!

Detalji
Hidden - Boris Burić
23.05.2017 | Galerija SKC

Izložba Hidden, autora Borisa Burića biće otvorena u Galeriji SKC u utorak, 23. maja 2017. u 20h. Publika će izložbu moći da pogleda do 16. juna 2017.Pojava nevidljivog prisustva je tema serije fotografija Hidden koju je Boris Burić napravio tokom svog rezidencionalnog boravka u ribarskom selu Canical na ostrvu Madeira januara 2016.       
 


Detalji
DRUGA NAJVAŽNIJA STVAR – Mića Stajčić
20.05.2017 | KONTAKT GALERIJA

Izložba Druga najvažnija stvar autora Miće Stajčića biće otvorena u KONTAKT Galeriji SKC u subotu 20. maja 2017. godine u 20 h. Izložbu će otvoriti Ksenija Marinković, istoričarka umetnosti. Izložba će biti otvorena do 5. juna 2017.

Detalji
PLAKATI - ANA PEŠIĆ
25.04.2017 | Galerija SKC

Izložba PLAKATI, autorke Ana Pešić biće otvorena u Galeriji SKC u utorak, 25. aprila 2017. u 20h. Izložbu će otvoriti prof. Slobodan Štetić. Publika će izložbu moći da pogleda do 22. maja 2017.Da Ana Pešić stasava u grafičku dizajnerku snažnog senzibiliteta i izuzetno radoznalu ličnost, uverili smo se u vreme njenog školovanja na Katedri za grafički dizajn Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, a kasnije i na doktorandskim studijama Vizeulenih umetnosti u Beogradu. Posedujući urođen osećaj za grafizam i likovnost, kao i veštinu projetovanja tipografskog pisma, Ana suvereno vlada površinom, ilustracijom i tipografijom plakata.   

Detalji
Saopštenje Žirija za XVI kolo edicije "Prvenac"
21.06.2017 | SKC

Žiri, koji je ove godine radio u sastavu Miljurko Vukadinović (predsednik) i Zoran Pešić Sigma (član) je pročitao rukopise koji su dospeli na konkurs za XVI kolo edicije "Prvenac" i konstatovao da se na ovaj konkurs odazvao nešto manji broj autora nego što je to bio slučaj prethodnih godina; najveći broj prispelih rukopisa jesu poetski radovi, dok je proznih znatno manje; takođe, među radovima istakla se i jedna odlična i zrela knjiga eseja.

Detalji
"Feniksovim perom" Zorana Nedeljkovića
12.05.2017 | Galerija SKC

U petak 12. maja u 19 časova u Studentskom kulturnom centru Kragujevac, održaće se promocija knjige pesama Zorana Nedeljkovića "Feniksovim perom". U programu, pored autora učestvuju Aleksandar Marić, pesnik i Nenad Glišić, urednik programa.


Detalji
"Ustupanje mesta" Stefana Tatalovića
06.05.2017 | SKC

SUBOTA, 6.MAJ SKC KRAGUJEVAC, 19 sati

Promocija zbirke poezije „Ustupanje mesta“ autora Stevana Tatalovića. Rukopis izabran je na konkursu za najbolji pesnički prvenac Beogradskog festivala poezije i knjige 'Trgni se! Poezija!' i izdavačke kuće Treći Trg.


Detalji

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner