Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Likovni program
Književni i tribinski
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerMuzički program
Knjaževsko srpski teatar 2017-05-17 21:00h
  Barcelona Gipsy balKan Orchestra


Sandra Sangiao, vokal
Dani Carbonell, klarinet
Pere Nolasc Turu, violina
Mattia Schirosa, harmonika – Julien Chanal, gitara
Ivan Kovačević, kontrabas – Stelios Togias, perkusije

Njihova muzika dira pravo u srce, bez trikova!

Orkestar „Barcelona Gipsy Balkan“ (Barcelona Gipsy Balkan Orchestra – BGKO), međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni, pobuđuje zanimanje širom Evrope svojim jedinstvenim stilom koji sažima muziku Balkana, Srednjeg istoka i obala Mediterana.
Orkestar „Barcelona Gipsy Balkan“ je izrastao iz Orkestra „Barcelona Gipsy Klezmer“, koji je za tri godine postojanja i negovanja korenske muzike raznih naroda privukao neverovatnu pažnju publike iz celog sveta.
Jedinstven i savremen zvuk BGKO dolazi iz posvećenog i strastvenog proučavanja melodija, sazvučja i karaktera romske, klezmer, balkanske i mediteranske muzike. Iz interpretacije ovih mladih muzičara izbija duboko razumevanje da je sva ta muzika skladna mešavina tradicija i različitih kultura, pa da samim tim ona prevazilazi sve geografske granice jer objedinjuje otiske i tragove različitih etničkih grupa: aškenaskih i sefardskih Jevreja, Roma, kao i svih naroda koji su u nekom trenutku bili deo Otomanske imperije. Članovi grupe takođe imaju različite korene i oplemenjuju bend raznovrsnim uticajima.
Orkestar je do sada imao brojne uspešne nastupe u Italiji, Španiji, Austriji, Francuskoj, Švajcarskoj, Turskoj, Holandiji, Nemačkoj, Norveškoj, Sloveniji i Srbiji.
U septembru 2016. godine Orkestar „Barcelona Gipsy Balkan“ je objavio svoj treći album Del Ebro al Danubio, osvajajući prvo mesto na prestižnoj top-listi „world“ muzike iz celog sveta – Transglobal World Music Chart.

<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner