Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Likovni program
Književni i tribinski
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerMuzički program
KONTAKT Galerija SKC 2017-04-26 21:00h
  Miloš Branisavljević Quartet


Miloš Branisavljević Quartet je prvi džez sastav u Srbiji sa vibrafonom kao vodećim instrumentom. Sastav čine Miloš Branisavljević (vibrafon), Dragan Hajnrih (gitara), Ivan Kuzev (bas) i Bogdan Đurđević (bubnjevi). Muzika Miloševog kvarteta predstavlja eklektičan fjužn tradicionalne muzike Balkana i džeza predstavljen kroz vizuru ovog zanimljivog instrumenta uz pratnju džez trija u sastavu gitara, bas i bubanj. Na repertoaru Miloš Branisavljević kvarteta nalaze se Miloševe autorske kompozicije, savremene džez obrade narodnih pesama, kao i džez standardi u Miloševim aranžmanima. 

Miloš Branisavljević rođen je 6. aprila 1992. godine u Beogradu. Završio je studije za bubnjeve i kompoziciju na Berkli koledžu (Berklee college of music) pod punom stipendijom koledža. Sarađivao sa najuticajnijim muzičarima u različitim žanrovima. U Srbiji nastupa sa Beogradskom Filharmonijom, Simfonijskim Orkestrom RTS, Operom Narodnog Pozorišta, Big Bendom RTS...

Tokom studija u Bostonu je dobio nagradu za najaktivnijeg bubnjara. Učestvovao je u velikim internacionalnim projektima kao što su Zildjian Mega Drum Project i koncert sa „Dream Theater” u Boston Opera House-u. Intenzivno je sarađivao sa džez legendom Fil Vilsonom (Phil Wilson) za kojeg je pisao aranžmane i u čijem je bendu nastupao kao bubnjar i vibrafonista.

Početkom septembra 2015. godine Miloš se preselio u Njujork, nastavivši da gradi svoju muzičku karijeru. Svirao je u poznatim džez i bluz klubovima i koncertnim salama širom istočne obale, među kojima se izdvajaju nastupi u Nubl-u, B&B King-u, Metropolitan Room-u i Symphony Hall-u.

Miloš je radio kao aranžer za njujorškog pevača Antonija Santelmo džuniora (Anthony Santelmo jr) a angažovan je i kao dirigent crkvenog hora „Sveti Sava“ u Njujorku.

U oktobru 2015. godine Miloš se priključio orkestru “Ujedinjenih Nacija” gde je postao sef sekcije udarača. Snimao je sa raznim orkestrima i sastavima među kojima su, Johhny Young Blues Band, Johnah Francesse Big Band, Lin BIviano Jazz Band, Silent Film Orchestra, Victor Mirallas, Greg Hopkins Concert Jazz Orchestra…

U aprilu 2016. Miloš je učestvovao na Svetskom danu džeza u Vašingtonu uz najveća svetska džez imena današnjice.

Jedan je od osnivača benda “V3” uz klavijaturistu i lidera Vladana Mijatovića i basistu Akoša Forgaša. Na njihovom prvom albumu „Folk Legacy“, koji na najbolji mogući način spaja srpsku i američku kulturu kao specijalni gost nastupio je klarinetista Ismail Lumanovski.

Cena ulaznice je 200 dinara.

<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner