Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Likovni program
Književni i tribinski
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerMuzički program
KONTAKT Galerija SKC 2017-05-25 22:00h
  SEINE

Image
SEINE

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitarista noise-pop grupe Vlasta Popić. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. 
Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Otprilike u isto vrijeme dvoje počinje svirati i u poznatijoj sestrici Vlasti Popić. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima diljem regije. Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a 'Valcer za kraj' završava i na prvoj kompilaciji regionalnog 'Bistroa na rubu šume'. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Tako provodi ostatak te godine, tražeći i stvarajući, snimajući skice i eksperimentirajući. 
Nakon tridesetak koncerata, Ščapecu se pridružuju Dimitrij Mekotanović (Vlasta Popić, Radost) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Škrtice), poznata lica regionalne punk scene. Početkom 2016. izbacuju svoj prvi bendovski singl “Kritika čistog razuma” te počinju svirati koncerte kao punokrvni bend. Ističe se koncert u Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu pod pokroviteljstvom HRT-a. U srpnju odlaze na Demofest u Banja Luku te u konkurenciji od 450 bendova osvajaju prvo mjesto i produkciju i snimanje debi studijskog albuma. Nakon toga je uslijedila srednjo-europska turneja gdje je Seine odsvirao 16 koncerata u 17 dana, a vrativši se, ušao u studio i snimio album koji je trenutno u procesu miksanja. 
U međuvremenu, zbog obaveza s drugim bendovima, Boško Mijušković je pauzirao svoju koncertni angažman s grupom, a na bas gitari joj se pridružuje koprivnički vunderkind Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum). Za 2017. najavljene su još dvije europske turneje te izlazak albuma na jesen. Svoju glazbu su iz nehaja počeli nazivati dark-post-folk.

Članovi: 
Dimitrij Mekotanović – bubanj 
Ivan Grobenski - bas Ivan Ščapec – gitara, glas 
Boško Mijušković 
Vuk Zvuk

Cena ulaznice je 200 dinara. 

<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner