Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Književni i tribinski
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerLikovni program
KONTAKT GALERIJA 2017-04-11 20:00h
  SKULPTURE – Nina Galić


KONTAKT Galerija SKC
SKULPTURE – Nina Galić, utorak, 11. april 2017. u 20h. 

Izložba Skulpture autorke Nine Galić biće otvorena u KONTAKT Galeriji SKC u utorak 11. aprila 2017. godine u 20 h. Izložbu će otvoriti Marija Radoš, istoričarka umetnosti i kustoskinja galerije Remont. Izložba će biti otvorena do 5. maja 2017. 

Skulpture podstiču na mentalno opuštanje i vežbanje mentalnog kapaciteta. One nude mogućnost interakcije sa posetiocem, njegovim postavljanjem u određeni položaj, za koji se smatra da će povećati i razviti u posetiocu određene kvalitete.  Svaki od radova zahteva neku vrstu mirovanja, u slučaju “Sprave za melanholično klaćenje” u pitanju je samo minimalna i ponavljajuća aktivnost, gde je mirovanja zahtev discipline.

Oblikovanje skulptura kreće iznutra, njihov vizuelni identitet je određen njihovom funkcijom. Skulptura budi u posmatraču osećaj funkcionalnosti, fikcija funkcije. Naglasak na funkcionalnost fokusira gledaoca na prostor između iskustva putem gledanja rada i mogućnosti da ga koristi, koje se dalje proširuje na mogućnost svakodnevnog korišćenja u vidu rituala. Radovi prezentuju iskustvo, pre nego što ga reprezentuju.  Nina Galić 

Nina Galić (Kraljevo, 1987.) završila osnovne (2009.) i master (2011.) studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na vajarskom odseku i bila stipendista Fonda za mlade talente 2010/2011 godine. Samostalnu izložbu održala u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (sa Bojanom Atlijom i Ivanom Milev, 2016.), Galeriji Remont (2015.) i Galeriji Beogradske tvrđave, Gornji grad - Stambol kapija (2011.). Učestvovala na više grupnih izložbi, likovnih kolonija i radionica, među koijma i grupna izložba u sklopu radionice „Tropical Lab“na Lasalle College of Fine Arts u ICA Gallery u Singapuru (2011.).


nina galic Predlog koriscenja Skulpture za vezbanje poverenja.jpg

<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner