Studentski Kulturni Centar Kragujevac

Muzički program
Likovni program
Pozorišni program
Folklorni program

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

banerKnjiževni i tribinski program
SKC 2017-05-06 19:00h
  "Ustupanje mesta" Stefana Tatalovića


SUBOTA, 6.MAJ SKC KRAGUJEVAC, 19 sati

Promocija zbirke poezije „Ustupanje mesta“ autora Stevana Tatalovića. Rukopis izabran je na konkursu za najbolji pesnički prvenac Beogradskog festivala poezije i knjige 'Trgni se! Poezija!' i izdavačke kuće Treći Trg.

O knjizi:

Zbirka poezije „Ustupanje mesta“ (Treći trg, 2016) peva o revolucijama koje se nisu dogodile. Osnovni motivi knjige pronalaze se u životnim nedostacima: poslovima od petnaest minuta, gradovima koje nismo posetili, jezicima koje nismo naučili, ljubavima koje su nas zaobišle i pitanjima smrti sa kojima ne možemo da se obračunamo. Sa pesmama koje se nadovezuju, ova celina liči na poemu u kojoj smo svi junaci, a biramo role između vita activa i vita contemplativa. Uz veliki broj upadica koje ometaju čitanje i vraćaju pažnju na egzistencijalna pitanja, ova angažovana knjiga nema cilj da nešto promeni, već služi kao podsetnik da povremeno treba da se zaustavimo.

O autoru:

Stevan Tatalović (1987)
Živi i radi u Beogradu. Piše poeziju, akademske tekstove. Rukopis Ustupanje mesta je autorova prva (prava) zbirka pesama, koju je objavio Treći trg 2016. Autor je prethodno objavio knjižicu „O“ u izdanju beogradskog Pesničenja.
<< Nazad

Pretraga:Informacioni Centar
Tehnika
Javne nabavke
Dokumenta i propisi

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner

baner